family-789029_960_720

Livet med børn

Det er almen viden, at det aldrig er nemt at have børn, uanset hvor velopdragne de må være, og det er derfor også en stor beslutning at få dem. Der følger et ansvar med, som man skal tage på sig resten af livet, samt et bånd til et andet menneske, der kan være lige så hårdt, som det kan være givende. Børn skal opdrages, begrænses, belæres, støttes og reguleres gennem hele deres opvækst, og hele tiden på nye måder, som passer til den alder og fase, de befinder sig i. Det kræver tid og overskud, som man ikke nødvendigvis altid har, hvilket tvinger forældrene til at se grundigt på deres egen opvækst og de værdier de gerne, eller absolut ikke, vil give videre.

Man giver og tager

Det er en konstant afvejning, hvor man giver meget af sig selv, men for mange også den mest givende udveksling, der findes. En mulighed for at elske ubetinget, blive elsket ifamily-789029_960_720gen, være del af et helt liv og spille en afgørende rolle i udviklingen af netop det liv. Det er en naturlig videreførelse af liv og familie, og ofte et af de største skridt, man kan tage som voksen. Det kan føre par tættere sammen eller skille dem ad, men de færreste vil fortryde de børn, som de nu har fået, selvom livet måske har været hårdere eller anderledes end forventet, som følge deraf.

Sikke tiden går

Mange forældre siger også, at tiden både går utrolig langsomt og virkelig hurtigt, fra det øjeblik børnene kommer til verden, fordi de tilsyneladende vokser så hurtigt, mens de undervejs befinder sig i perioder og stadier, som på den anden side lader til at vare længe. Forældre bliver yngre og ældre på samme tid, og skal både lege og tage ansvar i et væk. Det kræver både struktur og fandenivoldskhed at være nogens forældre, og det er i hvert fald ikke kedeligt.